Ιαπωνία: Το πρώτο ρομπότ με… καρδιά! (video)

Το πρώτο ρομπότ «με καρδιά» που μπορεί να διαβάσει τα ανθρώπινα συναισθήματα, να συμπεριφερθεί αναλόγως και να ρίξει και έναν… χορό, παρουσίασε ιαπωνική εταιρία τεχνολογίας.
2'

Η Πέπερ μάλιστα, σύμφωνα με τους «γονείς» της, μπορεί να σκεφτεί όπως και εσύ λόγω της «συναισθηματικής μηχανής» που φορά!

Μπορεί έτσι να αναγνωρίσει και να αναλύσει χειρονομίες, εκφράσεις, αλλά και τον τόνο της φωνής σου μέσω ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης. Και όχι μόνο αυτά, αλλά αν νιώσεις μόνος είναι ο καλύτερος συνομιλητής! Όπως ακριβώς οι φίλοι και η οικογένειά σου, με τη διαφορά πως αν της εμπιστευτείς κάποιο μυστικό, ξέρεις σίγουρα ότι θα το κρατήσει για πάντα! Και δεν αναφερόμαστε καν στις διάφορες χειρονακτικές δουλειές που μπορεί να κάνει.

«Οι άνθρωποι συνηθίζουν να περιγράφουν τους άλλους ως ρομπότ επειδή δεν έχουν συναισθήματα και καρδιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρίας, συμπληρώνοντας: «Όμως εμείς για πρώτη φορά στην ιστορία, δίνουμε ένα ρομπότ με καρδιά και συναισθήματα».

Η Πέπερ έχει σχεδιαστεί να βοηθά με τις καθημερινές εργασίες, ενώ θα μπορούσε να φροντίζει και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της Ιαπωνίας. Αναμένεται δε να βγει στην αγορά τον επόμενο χρόνο για ¥ 198.000 ( 1.400 περίπου ευρώ), ωστόσο μέχρι τότε οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να τη δοκιμάσουν σε δύο καταστήματά της εταιρίας στην Ιαπωνία.

«Το συναισθηματικό ρομπότ θα δημιουργήσει μια νέα διάσταση στη ζωή μας και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία. Είναι μόνο η αρχή, αλλά ήδη μια πολλά υποσχόμενη πραγματικότητα», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρίας που συμμετείχε στην ανάπτυξη του πρότζεκτ.

Δείτε το βίντεο, στο οποίο η Πέπερ κάνει επίδειξη των χορευτικών ικανοτήτων της!

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Ιστορίες αεροπλανικής… τρέλας από μια αεροσυνοδό!

Γερμανία: Παρίστανε τον βασιλικό πρόξενο εξαπατώντας επενδυτές!

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;