Πακιστάν: Πολύνεκρες επιθέσεις σε αεροδρόμιο και εστιατόριο (videos)

Τουλάχιστον 23 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης βομβιστή-καμικάζι σε εστιατόριο όπου συχνάζουν μέλη της σιιτικής μειονότηταςστο νοτιοδυτικό Πακιστάν, την ίδια ώρα πουτουλάχιστον πέντε ακόμη άτομα σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε, σε επίθεση ενόπλων στο αεροδρόμιο της πόλης Καράτσι(οικονομική πρωτεύουσα της χώρας).
2'

Μια ομάδα σιιτών βρισκόταν στο εστιατόριο έπειτα από την επιστροφή τους από ένα προσκύνημα στο Ιράν, διευκρίνισε ο Άκμπαρ Ντουράνι, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Όσον αφορά σην επίθεση στο αεροδρόμιο, που προκάλεσε την ακύρωση όλων των πτήσεων, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, Ράο Μουχάμαντ Ανουάρ, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες, ενώ αντάλλαξαν πυρά με τους άνδρες που φρουρούσαν το αεροδρόμιο.

«Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται. Δε γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιτιθέμενων, αλλά υποπτευόμαστε ότι οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο είναι τέσσερις ως έξι», πρόσθεσε.

Η ιατρός, η Σίμι Τζαμάλι, η οποία διευθύνει το σημαντικότερο νοσοκομείο της πόλης, το Νοσοκομείο Τζίνα, δήλωσε πάντως πως «πέντε σοροί» διακομίστηκαν σε αυτό, ενώ «εισήχθη ένας τραυματίας» για να του παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες. Πρόσθεσε ότι οι τρεις από τους νεκρούς ήταν μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου και οι δύο άλλοι ήταν εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία Pakistan International Airlines. Ο τραυματίες είναι επίσης στέλεχος της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν, ο Αμπίντ Καϊμχάνι, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε επίθεση ενόπλων και πρόσθεσε ότι όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν στο αεροδρόμιο.

Τολύπες καπνού υψώνονταν από το ταρμάκ όπου βρίσκονται σταθμευμένα αεροσκάφη, όπως έδειξαν εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί του Πακιστάν.

Και μπορεί να μην έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια εξέγερση ισλαμιστών που διαρκεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, στοιχίζοντας ήδη τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μια συμμαχία των ισλαμιστών, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (Τεχρίκ ε Ταλιμπάν Πακιστάν, TTP) τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των οποίων είχε κηρυχθεί εκεχειρία την 1η Μαρτίου, η οποία όμως διακόπηκε έναν μήνα αργότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλία: Θαλάσσιο τέρας έφαγε τεράστιο λευκό καρχαρία; (videos)

Αυστραλία: Ληστής επιτέθηκε σε εργαζόμενο sex shop με ερωτικά παιχνίδια!

Βρετανία: Η πιο… γλυκιά πρόταση γάμου! (photo)