Στους 12 οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι

Στους δώδεκα αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση βαριά οπλισμένων μαχητών στο αεροδρόμιο του Καράτσι, στο Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους. Μεταξύ των δώδεκα νεκρών περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι και τουλάχιστον έξι υπάλληλοι του αεροδρομίου.
2'

Λίγο μετά την επίθεση των ενόπλων ακούστηκαν δυο ή τρεις ισχυρές εκρήξεις που σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας οφείλονται σε ενέργειες βομβιστών αυτοκτονίας που συνέδραμαν τους ένοπλους εισβολείς. Οι μαχητές ήταν πολύ καλά οπλισμένοι με όπλα και χειροβομβίδες και στην περιοχή κλήθηκαν δυνάμεις του πακιστανικού για να ελέγξουν την κατάσταση στο υπό πολιορκία αεροδρόμιο του Καράτσι.

Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των επιτιθεμένων αλλά αρκετοί αξιωματούχοι είχαν αρχικά μιλήσει για επίθεση από περίπου έξι μαχητές που ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα. Αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αριθμός των ενόπλων που επιτέθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της μεγαλύτερης πόλης του Πακιστάν πιθανώς είναι πολύ μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εισβολείς φαίνεται να διείσδυσαν στο αεροδρόμιο από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πλευρές και κινήθηκαν στον παλαιό τερματικό σταθμό ο οποίος δεν χρησιμοποιείται από τους επιβάτες, αλλά στεγάζει γραφεία και αποθήκες.

Από τις εικόνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση διακρίνονται εστίες φωτιάς και σύννεφα καπνού στην περιοχή όπου είναι σταθμευμένα τα αεροπλάνα. Αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι εξ αιτίας της αιματηρής επίθεσης όλες οι πτήσεις που προορίζονταν για το διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς. «Όλες οι πτήσεις που προορίζονται για Καράτσι έχουν στραφεί σε άλλες πόλεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αρχής πολιτικής αεροπορίας.

Η επίθεση προκάλεσε φόβους για εκτεταμένη αναζωπύρωση της βίας στο Πακιστάν. Αν και ουδείς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, οι υποψίες πέφτουν στους Ταλιμπάν που ήταν υπεύθυνοι για επιδρομές αυτού του είδους και σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μια συμμαχία των ισλαμιστών, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (Τεχρίκ ε Ταλιμπάν Πακιστάν, TTP) τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των οποίων είχε κηρυχθεί εκεχειρία την 1η Μαρτίου, η οποία όμως διακόπηκε έναν μήνα αργότερα. Νωρίτερα τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σε μια νέα επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας κατά μελών της σιιτικής μειονότητας.

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι