Τι άλλο θα κάνουν αυτοί οι Ιάπωνες - Δημιούργησαν διάφανο κέικ (pics)
Θραύση κάνει στα εστιατόρια της Ασίας αλλά και των ΗΠΑ η νέα έκπληξη από την Ιαπωνική κουζίνα.
Αυτό το «περίεργο» κέικ ονομάζεται Mizu Shingen Mochi και μοιάζει με γιγάντια σταγόνα νερού, αλλά δεν είναι...
Πρόκειται για μια συνταγή που προέρχεται από τις Ιαπωνικές Άλπεις του νησιού Χονσού και έχει πολύ λεπτή υφή. Φτιάχνεται με βάση το φυτικό συστατικό άγαρ, ένα υλικό σαν ζελατίνη κοινό στην ασιατική κουζίνα, που κάνει το κέικ να λιώνει στο στόμα σας.
Μπορεί να μοιάζει σαν να πρόκειται να εκραγεί αν το αγγίξετε με βελόνα αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να το φάτε με το κουτάλι. Ωστόσο θα πρέπει να είστε γρήγοροι, γιατί μέσα σε 30 λεπτά, το κέικ λιώνει και γίνεται μία άμορφη μάζα γλυκού νερού.
Αν αναρωτιέστε τι γεύση έχει, όσοι το έχουν δοκιμάσει, έχουν πει ότι είναι απλά τέλειο και πολύ γλυκό!
Διαβάστε επίσης:
Δεν θα πιστεύετε τι βρήκε στη σαλάτα της! (pic)