Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί Ταλιμπάν από νέα αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 30 μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση στα κρησφύγετά τους, στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.
1'

Ο εκπρόσωπος του στρατού, στρατηγός Ασίμ Σαλίμ Μπάτζουα, δήλωσε ότι οι πρώτες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Χιμπέρ, όπου τα πολεμικά αεροσκάφη «κατέστρεψαν δύο κρησφύγετα κοντά στη μεθόριο Πακιστάν-Αφγανιστάν...σκοτώνοντας δέκα τρομοκράτες».

Η δεύτερη επιδρομή πραγματοποιήθηκε τρεις ώρες αργότερα και είχε στόχο τρία κρησφύγετα στο Χασού Κελ του Βόρειου Ουαζιριστάν «σκοτώνοντας άλλους 20 τρομοκράτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές όπου δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός.

Την τελευταία εβδομάδα, πάντως, πάνω από 250 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί σε ανάλογες επιθέσεις, ενώ οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και βομβιστικές επιθέσεις, την ίδια ώρα που έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ διέταξε το στρατό να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες, όπως τους αποκαλεί, ύστερα από την αποτυχία των πολύμηνων προσπαθειών του να ξεκινήσει ερηνευτικές διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Διαβάστε ακόμα:

CIA: Σχεδίασε κούκλες του Μπιν Λάντεν για να τρομάζουν τα παιδιά! (photos)

Ιαπωνία: Αγόρασε 1.000 πατατάκια για μία ποπ σταρ! (photos)

ΗΠΑ: Εξωγήινος παίρνει… αέρα έξω από το σκάφος του! (video)

Γαλλία: Ηλικιωμένη μαγείρεψε τα γεννητικά όργανα του συζύγου της!