Λιγότεροι Ρώσοι επέλεξαν φέτος ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού

Λιγότεροι Ρώσοι επέλεξαν ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού το πρώτο τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013, ανέφερε η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού (Rosturism), επικαλούμενη στοιχεία τους Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rosstat).

Λιγότεροι Ρώσοι επέλεξαν φέτος ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού
1'

Συνολικά 3.200.000 Ρώσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Ο εκπρόσωπος της Rosturism δήλωσε στο ITAR-TASS ότι η πτώση πιθανόν να σχετίζεται στην προτίμηση που έδειξαν οι Ρώσοι στον εσωτερικό τουρισμό την περίοδο εκείνη και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Ωστόσο, όπως δήλωσε η Ιρίνα Σκεγκόλκοβα, η εν λόγω μείωση δεν είναι ενδεικτική, «από τη στιγμή που οι μήνες κατά τους οποίους προγραμματίζονται οι διακοπές είναι μπροστά μας».

Δημοφιλέστεροι προορισμοί

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Αίγυπτος και η Ταϊλάνδη είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ρώσους, όπως και πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ταξίδια στην Αίγυπτο σημείωσαν πτώση 6%, ενώ αντίστοιχα στην Ταϊλάνδη είχαν αύξηση 8%. Στην τρίτη θέση της προτίμησης των Ρώσων (από την πέμπτη, που ήταν πέρσι) σκαρφάλωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στην τέταρτη βρέθηκε η Γερμανία. Πέμπτη κατατάσσεται η Κίνα, η οποία γνωρίζει πτώση της δημοφιλίας της κατά 27%.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ζήτηση για τους ρωσικούς S-400 στο εξωτερικό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή