Λιγότεροι Ρώσοι επέλεξαν φέτος ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού

Λιγότεροι Ρώσοι επέλεξαν ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού το πρώτο τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013, ανέφερε η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού (Rosturism), επικαλούμενη στοιχεία τους Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rosstat).
1'

Συνολικά 3.200.000 Ρώσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Ο εκπρόσωπος της Rosturism δήλωσε στο ITAR-TASS ότι η πτώση πιθανόν να σχετίζεται στην προτίμηση που έδειξαν οι Ρώσοι στον εσωτερικό τουρισμό την περίοδο εκείνη και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Ωστόσο, όπως δήλωσε η Ιρίνα Σκεγκόλκοβα, η εν λόγω μείωση δεν είναι ενδεικτική, «από τη στιγμή που οι μήνες κατά τους οποίους προγραμματίζονται οι διακοπές είναι μπροστά μας».

Δημοφιλέστεροι προορισμοί

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Αίγυπτος και η Ταϊλάνδη είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ρώσους, όπως και πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ταξίδια στην Αίγυπτο σημείωσαν πτώση 6%, ενώ αντίστοιχα στην Ταϊλάνδη είχαν αύξηση 8%. Στην τρίτη θέση της προτίμησης των Ρώσων (από την πέμπτη, που ήταν πέρσι) σκαρφάλωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στην τέταρτη βρέθηκε η Γερμανία. Πέμπτη κατατάσσεται η Κίνα, η οποία γνωρίζει πτώση της δημοφιλίας της κατά 27%.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ζήτηση για τους ρωσικούς S-400 στο εξωτερικό