Νίγηρας: «Πολιτική δολοπλοκία το εμπόριο βρεφών από τη Νιγηρία»

Ως «πολιτική μηχανορραφία» χαρακτήρισε το «υποτιθέμενο» εμπόριο μωρών από τη Νιγηρία - μια υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκαν 17 άτομα στον γειτονικό Νίγηρα - ο συνήγορος της συζύγου του προέδρου του κοινοβουλίου (του σημαντικότερου πολιτικού της αντιπολίτευσης), η οποία είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.

Νίγηρας: «Πολιτική δολοπλοκία το εμπόριο βρεφών από τη Νιγηρία»
2'

«Όλοι ξέρουν ότι αυτήν την περίοδο επικρατεί ένα δηλητηριώδες πολιτικό κλίμα, με πρωταγωνιστές της πολιτικής κρίσης τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης (σ.σ. τον Χάμα Αμάντου) και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μαμαντού Ισούφου», ανέφερε ο Σουλέι Ουμάρου, ο οποίος είναι συνήγορος και της αδελφής του Αμάντου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η αστυνομία συνέταξε μια έκθεση «με στόχο να δείξει ότι τα παιδιά του Χάμα Αμάντου και της συζύγου του δεν είναι δικά τους, απλώς και μόνο επειδή ο κόσμος πιστεύει ότι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν», συνέχισε ο Ουμάρου.

Αστυνομικοί πάντως στάλθηκαν στη Νιγηρία και επέστρεψαν στον Νίγηρα χωρίς να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις — κατά τον δικηγόρο —. καθώς μετείχαν σε μια αποστολή που «δεν ήταν ουδέτερη», αλλά στόχευε να ενισχύει αυτή τη θέση, υποστήριξε, καταγγέλλοντας παράλληλα μια εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που όπως είπε ενορχηστρώθηκε από εκδότες οι οποίοι «πληρώνονται από την προεδρία».

«Είμαστε δημοκρατία. Επειδή κάποιοι είναι προνομιούχοι, ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται για αυτούς; Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη», του απάντησε ο Ίρο Σάνι, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος για τη Δημοκρατία και την Πρόοδο του Νίγηρα (PNDS).

Σημειώνεται πάντως ότι την Τετάρτη (25/6) ασκήθηκαν διώξεις σε 18 άτομα για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, για ψευδή δήλωση, αλλά και για απάτη με την απόδοση μητρότητας σε γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει. Οι 17 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και 12 γυναίκες, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ μόνο η αδελφή του Χάμα Αμάντου αφέθηκε ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακιστεί και η σύζυγος του υφυπουργού Γεωργίας, του Άμπντου Λάμπο, γεγονός που ακυρώνει εν μέρει τους ισχυρισμούς του συνηγόρου της οικογένειας Αμάντου.

Από τη Δευτέρα, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 30 άνθρωποι στη Νιγηρία, το Μπενίν και τον Νίγηρα…

Διαβάστε ακόμα:

Νέα Υόρκη: Μπήκε σε εστιατόριο με ένα μαχαίρι στην πλάτη! (photos)

Ρωσία: Σχιζοφρενής οδηγός έβγαλε… τσεκούρι! (video+photos)

Τέξας: Ήρωας αστυνομικός σώζει γυναίκα λίγο πριν την πατήσει τρένο! (video)

Φλόριντα: Έκανε μπάνιο, έφαγε και κοιμήθηκε. Σε ξένο σπίτι! (photo)

Μάντσεστερ: Βούτηξε από τα 15 μέτρα για να δροσιστεί! (video)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή