Haber: «Οργιάζει» η παράνομη διακίνηση όπλων

Ο Μισέλ Κίλο-ένας από τους ηγέτες της συριακής αντιπολιτευτικής ομάδας του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, δήλωσε πως όπλα που φτάνουν μέσω Τουρκίας στα μέλη της αντιπολίτευσης, πωλούνται πάλι στην Τουρκία.

Haber: «Οργιάζει» η παράνομη διακίνηση όπλων
1'

Σύμφωνα με το YDH σε συνέντευξη που έδωσε ο Μισέλ Κίλο στην εφημερίδα Ελ-Κουντσουλ, είπε πως «Στην Συρία ήρθαν όπλα αξίας περίπου 500 εκ. $, αλλά μέσα στις συγκρούσεις και στη σύγχυση που υπήρξε, τα όπλα αυτά χάθηκαν».

Ο Μισέλ Κίλο ανέφερε πως τα όπλα αυτά κατέστησαν εμπορεύσιμο προϊόν και είπε πως ¨Όπλα πουλήθηκαν σε γειτονικές χώρες. Ειδικότερα όπλα που ήρθαν από την Τουρκία, επέστρεψαν σε αυτήν και πουλήθηκαν εκεί. Επίσης όπλα που ήρθαν από το Ιράκ, πουλήθηκαν στο Ιράκ¨.

Ο Μισέλ Κίλο υποστήριξε πως μεταξύ των Σύριων της αντιπολίτευσης έχουν σχηματιστεί ¨βαρόνοι του πολέμου¨, οι οποίοι όπως λέει ¨Έκαναν εκεί σπίτι και αποθηκεύουν αγαθά, έκλεψαν το καλαμπόκι, το πετρέλαιο και τα αγαθά του συριακού λαού και τώρα ασχολούνται με το εμπόριο όπλων¨.

Ο Μισέλ Κίλο αναφερόμενος στην κατάσταση των Σύριων προσφύγων είπε πως πέρα από κάποιες διεθνείς οργανώσεις κανείς άλλος δεν νοιάζεται και πρόσθεσε πως ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός δεν ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες ούτε όσο ενδιαφέρονται οι κυβερνήσεις Τουρκίας, Ιράκ και Λιβάνου.

Haber–tourkikanea.gr

Διαβάστε επίσης

Ιράκ: Δίνουν όπλα σε εθελοντές πολίτες!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή