Μιανμάρ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά το θάνατο δύο ατόμων

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Μανταλέι, γεγονός που ώθησε τις Aρχές να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μιανμάρ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά το θάνατο δύο ατόμων
2'

Η Μιανμάρ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι βουδιστές, σπαράσσεται εδώ και δύο χρόνια από βίαια επεισόδια μεταξύ βουδιστών και μουσουλμάνων, από τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 250 άνθρωποι, ενώ έχουν εκτοπιστεί 140.000, κυρίως μουσουλμάνοι.

«Ένας βουδιστής και ένας μουσουλμάνος σκοτώθηκαν και περίπου 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη δεύτερη νύχτα των συγκρούσεων εδώ», δήλωσε ο Ζο Μιν Ο, αστυνόμος α΄ στο περιφερειακό αστυνομικό τμήμα.

«Οι άνδρες σκοτώθηκαν όταν πλήθος βουδιστών επιτέθηκε σε σπίτια και καταστήματα μουσουλμάνων στο κεντρικό Μανταλέι με κοντάρια, σιδερόβεργες και ξίφη αργά χθες το βράδυ», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ύστερα από τις πληροφορίες ότι δύο αδέλφια, που είναι μουσουλμάνοι και ιδιοκτήτες καταστήματος, βίασαν μία βουδίστρια υπάλληλό τους το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης, ενώ όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ενημέρωσης, τέσσερις άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Εξαιτίας των βιαιοτήτων επιβλήθηκε στην πόλη απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00 (τοπική ώρα). «Δεν θέλουμε να επιδεινωθεί η κατάσταση», εξήγησε ο Ζο Μιν Ο.

Την ίδια ώρα, δεκάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012, δύο κύματα αιματηρών επεισοδίων μεταξύ βουδιστών της μειονότητας των Ραχίν και της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια είχαν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων στο κρατίδιο Ραχίν.

Οι βιαιότητες εναντίον των μουσουλμάνων επεκτάθηκαν στη συνέχεια και σε άλλα κρατίδια, ενώ υπήρχαν καταγγελίες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας όχι μόνο δεν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα βίαια επεισόδια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις συμμετείχαν σε αυτά.

Διαβάστε ακόμα:

Η Μέρκελ κόβει… γύρο! (video+photos)

Δανία: Μοντέλο βγήκε στο δρόμο topless και προκάλεσε εγκεφαλικά! (video)

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες να… πεθάνουν! (photo)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή