Η Ρωσία θα λάβει όλα τα μέτρα για να υπερασπιστεί το έδαφός της

Το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα, προκειμένου να υπερασπιστεί το έδαφός της, μετά την επίθεση εναντίον Ρώσων συνοριοφύλακων κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, διατηρεί - όπως προμήνησε - η Μόσχα.
1'

Από την πλευρά του, το Κίεβο κατήγγειλε «πρόκληση», κατηγορώντας τους Ρώσους ότι εκτόξευσαν όλμους εναντίον ενός εκ των μεθοριακών σταθμών της Ουκρανίας.

«Ένα αυτοκίνητο, που μετέφερε Ρώσους συνοριοφύλακες, το οποίο κινούταν κοντά στο χωριό Κουιμπισέβσκ (στη νότια Ρωσία), στα σύνορα με την Ουκρανία, δέχθηκε επίθεση με πυρά αυτόματων όπλων το πρωί του Σαββάτου (12/7)», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε δελτίο Τύπου.

«Υπάρχουν αποδείξεις που πείθουν ότι τα πυρά προήλθαν τόσο από το ουκρανικό έδαφος, όσο και από Ουκρανούς ενόπλους στο ρωσικό έδαφος», υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο διευκρινίζοντας ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Στην περίπτωση που αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν κατ’ εξακολούθηση, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τους ρωσικούς νόμους για την υπεράσπιση του εδάφους της, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών», κατέληξε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατήγγειλε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από το χωριό Κουιμπισέβσκ, εναντίον του συνοριακού φυλακίου Μαρινίβκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Διαβάστε ακόμα:

Φρικιαστικό έγκλημα πορνοστάρ για να «φτιαχτεί» σεξουαλικά! (video)

Ισραηλινοί βλέπουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα με ποπ κορν! (phs+vid)

Βοστώνη: Αυτοκίνητο τράκαρε με άλκη! (σκληρές εικόνες)

Ν. Αφρική: Προσπάθεια απαγωγής διδύμων on camera! (video)