Μεγάλη επιχείρηση κατά της παιδεραστίας στη Βρετανία – 660 συλλήψεις!

Έξι ολόκληρους μήνες η βρετανική αστυνομία επιχειρούσε, κατά σπείρας υπόπτων για παιδεραστία. Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 660 συλλήψεις σε ένα θέμα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Βρετανία.
2'


Από την έρευνα έγιναν γνωστοί κάποιοι οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε άσεμνες φωτογραφίες ανηλίκων στο Διαδίκτυο. Ανάμεσά τους ήταν γιατροί, εκπαιδευτικοί, πρόσκοποι, νοσηλευτές και συνταξιούχοι αστυνομικοί. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικές διευθύνσεις από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (NCA) στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πάνω από 400 παιδιά είναι πλέον «ασφαλή» χάρη σε αυτή την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της NCA, Φιλ Γκόρμλεϊ, «Είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία είχε τη δυνατότητα να διεξάγει μια στοχευμένη επιχείρηση αυτής της φύσης».

«Ορισμένοι από τους ανθρώπους που αρχίζουν με την πρόσβαση άσεμνων εικόνων στο Διαδίκτυο στη συνέχεια κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά. Επομένως, αυτή η επιχείρηση δεν αφορά μόνο το να πιάσουμε ανθρώπους οι οποίοι ήδη παραβίασαν το νόμο—αφορά επίσης το να προληφθούν δυνητικοί εγκληματίες πριν ξεπεράσουν το όριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από τους 660 ανθρώπους που συνελήφθησαν, οι 39 είχαν δηλαδή ήδη καταδικασθεί μία φορά για ένα σεξουαλικό έγκλημα.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε 833 διευθύνσεις και ερεύνησαν 9.172 υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και σκληρούς δίσκους.

Η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Βρετανίας συστάθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει αποστολή να συντονίσει καλύτερα τις ενέργειες της αστυνομίας σε θέματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και το οργανωμένο έγκλημα.

Η NCA, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει στόχο να διαλευκάνει εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά το παρελθόν.
Δεν έχει διευκρινιστεί σε πόσους υπόπτους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ αναφέρεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο όσοι έχουν προσαχθεί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα όπως αυτό της κατοχής φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας ή σοβαρής σεξουαλικής επίθεσης.

«Η μεγάλη πλειονότητα των δυνάμεων γύρω από την Αγγλία και την Ουαλία αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή αύξηση του αριθμού των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών» δήλωσε ο επικεφαλής Σάιμον Μπέιλι, της Εθνικής Αρχής Αστυνόμευσης για την Προστασία του Παιδιού και τις Έρευνες περί Κακοποίησης.

«Οι δυνάμεις ερευνούν περιστατικά εκμετάλλευσης παιδιών και νεαρών προσώπων από οργανώσεις και συμμορίες, περιστατικά παλαιότερης κακοποίησης, περιλαμβανομένων ερευνών ευρείας κλίμακας για κακοποίηση σε οργανισμούς για πολλά χρόνια και σεξουαλικές κακοποιήσεις από γονείς και μέλη οικογενειών».