«Πλάτωνας»: Το χωριό στο βορειοδυτικό Τέξας
Είναι μια γραφική και αγροτική κοινότητα σε ένα έθνος που, σύμφωνα με την απογραφή του 2010 οι κάτοικοί του ολοένα και λιγοστεύουν, καθώς οι περισσότεροι μετακινούνται σε αστικές περιοχές, κυρίως στα προάστια. Ξεχάστε τα φώτα στη μεγαλούπολη και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Στον Πλάτωνα μπορείτε να οδηγήσετε μέσα στην πόλη σε 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα και το όριο ταχύτητας θα είναι 40 χιλιόμετρα την ώρα.
Οι άνθρωποι στον Πλάτωνα δεν μοιάζουν με το υπόλοιπο της Αμερικής. Το χωριό είναι ως επί το πλείστον λευκό σε μια εποχή της διαφορετικότητας.
Από τους 109 κατοίκους του Πλάτωνα, μόνο οι δύο είναι μαύροι, δύο είναι Ινδιάνοι, και κάποιος είναι αυτό που η Απογραφή χαρακτηρίζει ως "από κάποια άλλη φυλή." Το υπόλοιπο είναι Καυκάσιοι, που αν και δεν αναφέρεται, πολύ πιθανόν με ελληνική καταγωγή- βάση την ελληνική ονομασία του χωριού και τη συστηματική μετανάστευση Ελλήνων προς τις ΗΠΑ που άρχισε κατά το β΄ μισό του 19ου αι.
Την εποχή εκείνη, οι Έλληνες εισέρχονταν στις ΗΠΑ από τη Μικρά Ασία και από ελληνικά νησιά. Μέχρι το 1880, οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ δεν ξεπερνούσαν τις 2.000. Η κοινότητα όπως αναφέραμε ιδρύθηκε το 1874.
Ο Πλάτων αισθάνεται πάρα πολύ διαφορετικός από τα άλλα μέρη. Εδω κανείς δεν βιάζεται. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την «επίσκεψη» ως ένα ρήμα που αναφέρεται στην πράξη ως μια κουβέντα με τους γείτονες.
Οι ντόπιοι αρέσκονται να λένε ότι «είμαστε 30 μίλια από όλα," κυριολεκτικά. Το πλησιέστερο κατάστημα ειδών παντοπωλείου ή το σινεμά είναι μια ώρα μακριά. Οι τοπικοί δρόμοι είναι ως επί το πλείστον με χαλίκι ή χώμα, και θολές ουρές σκόνης και καπνού ακολουθούν τα οχήματα.
Ρωτήστε τους ανθρώπους στον Πλάτωνα για την πόλη τους και σύντομα θα θέσουν επί τάπητος την προέλευση του ονόματος. "Είναι ο Πλάτων, όπως ο φιλόσοφος," θα πουν, και ακτινοβολούν.
πηγη atheatignosi
Διαβάστε επίσης
Νέα επίθεση Άνθιμου σε Μπουτάρη για πινακίδες και αποτεφρωτήρια