Γάζα: Δύο νεκροί μοτοσυκλετιστές από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Δύο ακόμη άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην πόλη της Γάζας, έχασαν τη ζωή τους, το πρωί της Κυριακής (24/8), έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
1'

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης πέντε άνθρωποι, την ίδια ώρα που η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για 48η ημέρα δε δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης.

Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την επιδρομή αυτή, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο νεκροί ήταν μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος που προσπαθεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μεταξύ της ισλαμιστικής Χαμάς (υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας) και του Ισραήλ, απηύθυνε έκκληση χθες προς τις δύο πλευρές για διακοπή των εχθροπραξιών και επανάληψη των συνομιλιών. Η εκεχειρία κατέρρευσε την Τρίτη.

Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά της Χαμάς στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ενώ το 70,73% των θυμάτων είναι άμαχοι. Από την άλλη, στο Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 64 στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι.

Διαβάστε ακόμα:

Καναδάς: Αρκούδα βγήκε στη στροφή ποδηλάτη! (video)

Αρρωστημένο! Τζιχαντιστές έβαλαν παιδί να αναπαραστήσει τη δολοφονία του Φόλεϊ (photos)