Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση των τζιχαντιστών σε στρατιωτική βάση

Εναντίον βάσης του ιρακινού στρατού, δυτικά της Βαγδάτης, επιτέθηκαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 στρατιωτικούς και αιχμαλωτίζοντας άλλους 70, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ.
1'

Η επίθεση, στην οποία συμμετείχαν και έξι βομβιστές-καμικάζι, διαπράχθηκε χθες Κυριακή (21/9) στη Σακλαουίγια, σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ρασίντ Φλάιχ.

Τέσσερις καμικάζι πυροδότησαν τα παγιδευμένα θωρακισμένα τζιπ που οδηγούσαν στη βάση, ενώ άλλοι δύο πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί, διευκρίνισε.

«Σαράντα στρατιώτες και αξιωματικοί σκοτώθηκαν, ενώ χάθηκε κάθε επαφή με άλλους 70 ως 80 στρατιωτικούς, οι οποίοι διέφυγαν από τη βάση και κατόπιν αιχμαλωτίστηκαν από τους άνδρες του ΙΚ», συμπλήρωσε ο στρατηγός Φλάιχ, υπογραμμίζοντας πως πέντε ημέρες νωρίτερα, οι μαχητές του ΙΚ ανατίναξαν μια γέφυρα κοντά στη βάση για να την απομονώσουν.

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές τοποθέτησαν βόμβες σε δρόμους προς τη βάση, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή ενισχύσεων στους στρατιώτες που μάχονταν για να την προασπίσουν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Χάινταρ αλ Αμπάντι διέταξε οι «διοικητές της μονάδας που επέδειξαν αμέλεια» όσον αφορά στην επίθεση αυτή να συλληφθούν και να ανακριθούν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Μυστηριώδης αλλαγή πορείας αεροπλάνου (pic)

Αμερικανίδα έβαλε τρίτο στήθος για να γίνει διάσημη! (pics+vid)