Ομπάμα: Υποτιμήσαμε το Ισλαμικό Κράτος

Την πιθανότητα να βρουν πρόσφορο έδαφος επικίνδυνες οργανώσεις τζιχαντιστών, όπως το Ισλαμικό Κράτος λόγω του χάους στη Συρία, υποτίμησαν οι ΗΠΑ, όπως παραδέχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ομπάμα: Υποτιμήσαμε το Ισλαμικό Κράτος
1'

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε μάλιστα τη Συρία «το Σημείο Μηδέν για τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ αναγνώρισε ότι υποτίμησαν αυτό που συνέβαινε στη Συρία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Ερωτηθείς για το εάν η Ουάσιγκτον επίσης υπερεκτίμησε την ικανότητα ή την πρόθεση του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απάντησε: «Αυτό είναι αλήθεια, αυτό είναι απόλυτα αληθές».

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι οι προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ ικανοί» στη χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προσελκύουν στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και στις μουσουλμανικές χώρες, νέα μέλη «που πιστεύουν στις ανοησίες των τζιχαντιστών».

Ο ίδιος προσέθεσε πάντως ότι η λύση είναι εν μέρει στρατιωτική, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εκτιμώντας ωστόσο ότι η Συρία και το Ιράκ πρέπει επίσης να επιλύσουν τις πολιτικές κρίσεις που επικρατούν στις δύο χώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Λιβερία: Μωρό έγινε άνδρας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Τραγωδία στην Ολλανδία: Monster truck πάτησε θεατές! (vids)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή