Έρευνα: Οκτώ μετανάστες κατά μέσο όρο σκοτώνονται καθημερινά

Οκτώ μετανάστες σκοτώνονται κατά μέσο όρο καθημερινά στις μεταναστευτικές οδούς σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Οραγανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ).
Έρευνα: Οκτώ μετανάστες κατά μέσο όρο σκοτώνονται καθημερινά
1'

Σύμφωνα με την έκθεση, που έχει τίτλο «Ταξίδια Θανάτου: Καταγράφοντας τις ζωές που χάθηκαν στη διάρκεια της μετανάστευσης», 22.000 μετανάστες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη -ο μισός αριθμός από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μόνο φέτος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, σκοτώθηκαν 4.077 μετανάστες που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ. Από αυτούς το 75% έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.
Ο υψηλός αριθμός νεκρών μεταναστών στη Μεσόγειο, «αντικατοπτρίζει τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη», αναφέρει η έκθεση.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση τονίζει ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που δημοσιεύεται.

Η έκθεση, καλεί τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο αποκαλεί «επιδημία εγκλήματος και θυματοποίησης».

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: μετανάστες πεθαίνουν, ενώ δεν χρειάζεται» είπε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Ουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ.

«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε περισσότερα από το να μετράμε τον αριθμό των θυμάτων» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει έρθει η ώρα να ασχοληθεί ο πλανήτης με το να σταματήσει η βία κατά των απελπισμένων μεταναστών.

Διαβάστε επίσης:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή