Χονγκ Κονγκ: Η επανάσταση της ομπρέλας
Εσχάτως, ωστόσο και συγκεκριμένα το τελευταίο διήμερο χρησιμοποιείται και για άλλους λόγους. Οι συνήθως φιλήσυχοι πολίτες της άλλοτε βρετανικής αποικίας, η οποία από το 1997 έχει περάσει υπό τον έλεγχο της Κίνας, ξεσηκώθηκαν. Βασική αιτία αποτελεί η αθέτηση της υπόσχεσης της κινεζικής κυβέρνησης να επιτρέψει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών από το 2017 και έπειτα.
Αρχικά, στους δρόμους βγήκαν οι πιο νεαροί σε ηλικία, εν συνεχεία, όμως, ξεσηκώθηκαν και οι υπόλοιποι. Οι ομπρέλες χρησιμοποιούνται για «αμυντικούς» λόγους και πιο συγκεκριμένα για την προστασία από τα δακρυγόνα που εκτοξεύουν οι αστυνομικές δυνάμεις και τα σπρέι πιπεριού.
Πλέον, ο κάθε διαδηλωτής που σέβεται τον εαυτό του βγαίνει στον δρόμο συνοδευόμενος από την ομπρέλα του. Κεντρικές λεωφόροι παραμένουν κλειστές, ενώ και οι δύο πλευρές παραμένουν ανυποχώρητες. Οι μεν διαδηλωτές τονίζουν ότι αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή της η κινεζική κυβέρνηση, δεν θα αδειάσουν τους δρόμους, η δε κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της δεν θα παρθούν υπό πίεση και ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς.