Κολομβία: Στοιχεία για στενές σχέσεις του Τσάβεζ με το FARC

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ εμφανίζεται...

1'

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ εμφανίζεται, με βάση στοιχεία διεθνούς ινστιτούτου, ότι είχε στενές σχέσεις, που μπορεί να έφθαναν ακόμα και σε συμβόλαια θανάτου εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, με τους αριστερούς αντάρτες του FARC στην Κολομβία.

Τα επίμαχα στοιχεία, συγκεκριμένα, δημοσιοποιήθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Πρόκειται, όπως υποστηρίζει το Ινστιτούτο, για δεδομένα τα οποία προέρχονται από τους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχε στην κατοχή του o Ραούλ Ρέγιες ,ένας εκ των στρατιωτικών ηγετών του FARC.

Από τα ψηφιακά αρχεία του Ραούλ Ρέγιες, ο οποίος εξοντώθηκε μαζί με την ομάδα του σε αεροπορική επιδρομή πριν από τρία χρόνια, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε χρησιμοποιήσει με το αζημίωτο τις υπηρεσίες των αριστερών ανταρτών της Κολομβίας, έχοντας δύο στόχους.

Πρωτίστως, να απαλλαγεί από ενοχλητικούς του αντιπάλους και κατά δεύτερον να εκπαιδεύσει ομάδες υποστηρικτών του στις τακτικές μάχης πόλεων.

Από την πλευρά της η Βενεζουέλα χαρακτήρισε τα ντοκουμέντα, μέσω της πρεσβείας της στο Λονδίνο, ως « προβοκατόρικη δουλειά από τις μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες» για την υπονόμευση του προέδρου Ούγκο Τσάβες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή