Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές συμφωνούν για διάλογο με την κυβέρνηση

Αποδέχθηκαν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ την πρόσκληση της ηγεσίας σε διάλογο, με τον κυβερνήτη Λιουνγκ να μην παραιτείται και το Πεκίνο να επιμένει ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από το πλαίσιο που έχει ορίσει για τις εκλογές στην περιφέρεια.
1'

Προσωρινά κλειστή η έδρα της κυβέρνησης, γύρω από την οποία έχουν υψώσει οδοφράγματα οι διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία έχει προειδοποίησει ότι κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων θα έχει «πολύ σοβαρές συνέπειες».

«Σοβαρές συνέπειες»
Αργά το βράδυ της Πέμπτης λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο των διαδηλωτών για παραίτηση του Λενούνγκ, ο κυβερνήτης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θέλει να συνομιλήσει με τις ηγετικές ομάδες των φοιτητών.

Ανώτατη αξιωματούχος του Χονγκ Κονγκ, η γενική γραμματέας Κάρι Λαμ, είπε ότι ο διάλογος θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

«Δεν θα παραιτηθώ γιατί πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά για τις εκλογές», τόνισε ο Λεούνγκ, προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια από τους διαδηλωτές να καταλάβουν κτίρια θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες».

Οι διαδηλωτές, ένα μείγμα φοιτητών, υποστηρικτών του δημοκρατικού κινήματος Occupy Central και άλλων έχουν αποκλείσει τρεις κεντρικές περιοχές του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής από την Κυριακή.

Είχαν απειλήσει με καταλήψεις κτιρίων, ωστόσο τώρα λένε ότι θα συνομιλήσουν με την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί