Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε τη σημαία του στην Κομπανί

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ύψωσε τη σημαία της στην κουρδική πόλη Κομπανί, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις τριών εβδομάδων με τις πολιορκημένες και φτωχά εξοπλισμένες κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη, σύμφωνα με την τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters.

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος ύψωσε τη σημαία του στην Κομπανί
1'

Όπως αναφέρεται οι αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας απέτυχαν να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS). Εγείρονται ερωτηματικά για τη στρατηγική της Δύσης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, με τους Κούρδους της Συρίας να δηλώνουν πως οι αεροπορικές επιδρομές «δεν είναι αρκετές» ζητώντας χερσαία στρατεύματα και βαρέα όπλα.

Σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου το Πεντάγωνο επέκτεινε τις αεροπορικές επιθέσεις στο συριακό έδαφος προκειμένου να χτυπήσει τους τζιχαντιστές στα απομακρυσμένα προπύργιά τους, οι Κούρδοι μαχητές δηλώνουν ότι οι βομβαρδισμοί έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην απώθηση των τζιχαντιστών, επισημαίνει ο Guardian.

«Οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν πρόκειται να νικήσουν την ISIS στο Κομπανί» είχες δηλώσει ο Ιντρίς Νασάν, εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών προς την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

«Είναι απλά τόσοι πολλοί που δεν μπορούν να εξουδετερωθούν από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε ο υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Οι επιδρομές κατά των τζιχαντιστών δεν αποδίδουν λένε οι Κούρδοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή