Σουηδία: Δε θα περάσει από το κοινοβούλιο η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης

Δε θα περάσει από το κοινοβούλιο η απόφαση του Σουηδού πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν να αναγνωρίσει «το κράτος της Παλαιστίνης», όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (6/10) το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
1'

«Είναι ένα κυβερνητικό διάταγμα. Δε θα περάσει από το κοινοβούλιο», δήλωσε η Κάριν Νίλουντ, εκπρόσωπος του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας πως η απόφαση θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο σε ημερομηνία που δεν έχει ωστόσο αποφασιστεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεβέν δήλωσε την Παρασκευή ότι «η λύση των δύο κρατών (ισραηλινού και παλαιστινιακού) προϋποθέτει την αμοιβαία αναγνώριση και τη βούληση για ειρηνική συνύπαρξη, για το λόγο αυτό η Σουηδία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».

Νωρίτερα δε είχε κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ο πρεσβευτής της Σουηδίας στη χώρα προκειμένου να του εκφραστεί και επίσημα η διαμαρτυρία της ισραηλινής κυβέρνησης για την απόφαση της Στοκχόλμης…

Με την απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σουηδίας, η χώρα αναμένεται έτσι να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει ως κράτος την Παλαιστίνη.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΗΕ: Σχεδόν 7 δισ. δολάρια από την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Έμπολα: Πειραματικό φάρμακο έλαβε άδεια να χορηγηθεί σε ασθενείς

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πρώην πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών έγινε τζιχαντιστής;

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Ιρανή που κρατείται επειδή παρακολούθησε αγώνα βόλεϊ ανδρών

Ιράν: Ελεύθερη η δημοσιογράφος σύζυγος του ανταποκριτή της Washington Post