Συρία: Μαίνονται οι μάχες στην Κομπάνι, χιλιάδες oι πρόσφυγες

Μαίνονται οι οδομαχίες στην πολιορκημένη κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας, καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να διεισδύσουν στις ανατολικές συνοικίες της, χρησιμοποιώντας άρματα και παγιδευμένα αυτοκίνητα.
1'

«Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονται από σπίτι σε σπίτι στα ανατολικά της πόλης», τόνισε ο Κούρδος αξιωματούχος Μουστάφα Μπάλι, επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.

«Οι YPG εκκένωσαν την περιοχή και στέλνουν όλους τους άμαχους και τους τοπικούς αξιωματούχους προς τα σύνορα με την Τουρκία», πρόσθεσε ο Μπάλι, σημειώνοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι επιμένουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ένας μεταφραστής που εργάζεται για το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) ανέφερε από την πλευρά του στο πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, εγκατέλειψαν την πόλη. «Ακούμε τους ήχους των συγκρούσεων στον δρόμο», πρόσθεσε ο Άλι Μοχάμεντ, ενώ κατευθυνόταν και ο ίδιος προς τα σύνορα με την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καταλάβουν το Κομπάνι εδώ και τρεις εβδομάδες, ενώ έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους τις τελευταίες ημέρες, παρά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανός τζιχαντιστής: Σφάξτε όλους τους άπιστους

ΟΗΕ: Σχεδόν 7 δισ. δολάρια από την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Έμπολα: Πειραματικό φάρμακο έλαβε άδεια να χορηγηθεί σε ασθενείς

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πρώην πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών έγινε τζιχαντιστής;

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Ιρανή που κρατείται επειδή παρακολούθησε αγώνα βόλεϊ ανδρών

Ιράν: Ελεύθερη η δημοσιογράφος σύζυγος του ανταποκριτή της Washington Post