Ιαπωνία: Δύο νεκροί και 93 τραυματίες από τον τυφώνα Βονγκφόνγκ

Ο ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ, που έπληξε τα κεντρικά νησιά της Ιαπωνίας, άφησε πίσω του τουλάχιστον ένα νεκρό και 93 τραυματίες.
1'

Όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο Βονγκφόνγκ ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε εφέτος την Ιαπωνία.

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και πλέον κινείται βορειοανατολικά με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων την ώρα προς τις ακτές της περιοχής Τοχόκου, η οποία το 2011 είχε πληγεί από τον δυνατό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Η καταιγίδα έχει μέγιστη ισχύ συνεχών ανέμων 110 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές που φτάνουν τα 145 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Υπηρεσία.

Ένας 90χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ένα αρδευτικό χαντάκι στην επαρχία Τοτόρι, ενώ δύο άνθρωποι αγνοούνται στις περιοχές Εχίμε και Σιζουόκα, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Βονγκφόνγκ προκάλεσε εκτεταμένες βροχοπτώσεις στο Τόκιο, καθώς και κυκλοφοριακό χάος σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τουλάχιστον 600 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ περίπου 60 ακόμα αναμένεται να ακυρωθούν .

Διαβάστε ακόμα:

«Φοβάμαι απίστευτα» λέει ο Αμερικανός όμηρος των τζιχαντιστών