Νεπάλ: Οι διασώστες λύτρωσαν 133 ψυχές - 19 οι αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 133 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί εξαιτίας της χιονοθύελλας που έπληξε τα Ιμαλάια, λυτρώθηκαν καθώς διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν άλλα 19 άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Νεπάλ: Οι διασώστες λύτρωσαν 133 ψυχές - 19 οι αγνοούμενοι
1'

«Σώσαμε 96 ανθρώπους σήμερα, 27 εκ των οποίων είναι Νεπαλέζοι και οι υπόλοιποι πολίτες ξένων χωρών», δήλωσε ο Ντεβέντρα Λαμιτσάν, επικεφαλής της επαρχίας Μανάγκ.

Στη γειτονική επαρχία Μουστάνγκ 64 άνθρωποι διασώθηκαν. Ανασύρθηκαν δέκα πτώματα, περιλαμβανομένων των σορών τριών Ισραηλινών ορειβατών, τριών Πολωνών και τεσσάρων Νεπαλέζων.

«Ευχαριστώ τον Θεό», δήλωσε ο Γιακόβ Μεγκρέλι, από το Ισραήλ.

«Ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα. Περπατούσαμε προς το πέρασμα της Τορόνγκλα και ξαφνικά πέσαμε σε χιονοθύελλα. Ηταν τόσο σφοδρή, που μας ανάγκασε να κάνουμε στάση σε ένα καταφύγιο. Η θύελλα δεν σταμάτησε κι έτσι παραμείναμε σε αυτό όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα μάθαμε πόσο τρομαχτική ήταν η καταιγίδα και δε μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι τα καταφέραμε».

Ο ίδιος διασώθηκε μαζί με πέντε άλλους Ισραηλινούς από ελικόπτερα του στρατού.

Σήμερα οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί έφτασαν τους 29. Οι 16 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Μανάγκ. Τρεις Ισραηλινοί, τρεις Πολωνοί και ένας Βιετναμέζος. Οι υπόλοιποι ήταν από το Νεπάλ.

Δέκα εννέα άνθρωποι, ωστόσο, εξακολουθούν να αγνοούνται. Στον ορειβατικό σταθμό του Ντουαλάγκιρι, τρεις Νεπαλέζοι και δύο Σλοβάκοι έχασαν την ζωή τους.

Οι ομάδες έρευνας διάσωσης είπαν ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν αύριο καθώς το χιόνι φθάνει τα 4 μέτρα σε ύψος και τις δυσχεραίνει.

Διαβάστε επίσης:

Βελιγράδι: Προσχεδιασμένο από τους Αλβανούς το επεισόδιο στο γήπεδο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή