Αγανακτισμένοι με χρυσές... λίρες οι Ελβετοί! (photos)

Την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τους πολίτες στη χρεοκοπία με τις συνεχόμενες φορολογίες, τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης, στη Ελβετία η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ή μήπως όχι...
1'

Η οικονομία της χώρας μπορεί να μην έχει τα δικά μας χάλια, ωστόσο οι Ελβετοί διαμαρτύρονται, ζητώντας από το κράτος ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για κάθε πολίτη της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, θέλουν να λαμβάνουν το ποσό των 2.500 ελβετικών φράγκων κάθε πρώτη του μήνα.

Κι αν στην Ελλάδα, οι διαμαρτυρίες των πολιτών περιορίστηκαν στο κίνημα των αγανακτισμένων, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει στο Σύνταγμα για αρκετό καιρό χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα, στην Ελβετία η διαμαρτυρία ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή.

Μπορεί οι δρόμοι να μη γέμισαν από κόσμο, γέμισαν όμως από χρυσές λίρες! Ναι, σωστά διαβάσατε. Ένας δρόμος καλύφθηκε ολόκληρος από χρυσές λίρες, η αξία των οποίων εκτιμάται στις 400.000 ελβετικά φράγκα.

Ποιο είναι όμως το πιο εντυπωσιακό; Πως σύμφωνα με τους υπεύθυνους της διαμαρτυρίας, όταν οι λίρες επέστρεψαν στο φορτηγό που τις μετέφερε, ήταν όλες εκεί.

Δεν έλειπε ούτε μια...