Επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ιρλανδία η βασίλισσα Ελισάβετ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Δουβλίνο, όπου 4.000 άνθρωποι των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονται επί ποδός για την 4ημερη επίσκεψη..
1'

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Δουβλίνο, όπου 4.000 άνθρωποι των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονται επί ποδός για την 4ημερη επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία.

Χθες η τοπική αστυνομία εξουδετέρωσε βόμβα που βρέθηκε σε λεωφορείο στο Μέινουθ κοντά στο Δουβλίνο, την παραμονή της επίσκεψης της βασίλισσας. Εν τω μεταξύ, σήμερα εντοπίστηκε και δεύτερο ύποπτο αντικείμενο σε σταθμό του τραμ στο Δουβλίνο, στις 8:30 π.μ. (ώρα Ελλάδας). Πυροτεχνουργοί του στρατού που βρέθηκαν στο σημείο και εξέτασαν το αντικείμενο διαπίστωσαν πως επρόκειτο για φάρσα.


Η βασίλισσα πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι στη χώρα και η επίσκεψή της χαρακτηρίζεται ιστορική, καθώς είναι η πρώτη φορά που Βρετανός μονάρχης επισκέπτεται τη χώρα μετά την ανεξαρτησία της.


Η τελευταία αντίστοιχη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το 1911 από τον βασιλιά Γεώργιο τον 5ο, όταν η Ιρλανδία ανήκε ακόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Η βασίλισσα επισκέπτεται τη χώρα ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, Μαίρη Μακ Άλισι.