Ιταλία: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ρέντσι με το συνδικάτο Cgil

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του ιταλικού συνδικάτου Cgil με την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι

Ιταλία: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ρέντσι με το συνδικάτο Cgil
2'

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του ιταλικού συνδικάτου Cgil με την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, που πυροδότησε ξανά μια συνέντευξη της επικεφαλής της ιταλικής αυτής συνδικαλιστικής οργάνωσης, Σουζάνα Καμούσο, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι αντιγράφει τις προτάσεις του συνδέσμου βιομηχάνων», δήλωσε η επικεφαλής της Cgil, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνον για την προάσπιση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων».

Εύγλωττος είναι ο τίτλος που επέλεξε η Λα Ρεπούμπλικα για την συγκεκριμένη συνέντευξη: «Ο Ρέντσι βρίσκεται στο πρωθυπουργικό μέγαρο με βούληση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Η Ιταλίδα συνδικαλίστρια τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο πως ο διευθύνων σύμβουλος της Φίατ, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ρέντσι τοποθετήθηκε στην πρωθυπουργία για να απομακρύνει τα παλιοσίδερα από τις ράγες των τραίνων». «Μια δήλωση οποία δεν διαψεύστηκε ποτέ, από κανέναν», συνέχισε η επικεφαλής του ιταλικού συνδικάτου.

Σύμφωνα με την γραμματέα της Cgil «η μείωση των φόρων επί της εργασίας θα ευνοήσει -κυρίως- τις μεγάλες επιχειρήσεις, μειώνοντας τα κόστη τους. Αυτό δεν πρόκειται όμως να έχει καμία θετική επίπτωση στην αύξηση της απασχόλησης».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ορφίνι, σχολιάζοντας όσα είπε η Καμούσο στην συνέντευξή της, υπενθύμισε πως «ο Ρέντσι τοποθετήθηκε στην πρωθυπουργία έπειτα από απόφαση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος και δεν θυμάμαι κάποιο πανηγυρισμό των μεγάλων συμφερόντων».

Η ευρωβουλευτίνα του Δημοκρατικών Πίνα Πιτσιέρνο ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, δηλώνοντας, σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «θα μπορούσα να θυμίσω ότι η Καμούσο εξελέγη επικεφαλής του Cgil χάρη σε πλαστές εγγραφές μελών και ότι η μεγάλη διαδήλωση του κεντροαριστερού συνδικάτου του περασμένου Σαββάτου, στην Ρώμη, πραγματοποιήθηκε χάρη και στο ότι πληρώθηκαν πολλά πούλμαν που μετέφεραν τους διαδηλωτές, αλλά δεν θα το κάνω».

Στην συνέχεια, η Πιτσιέρνο σε γραπτό της μήνυμα πρόσθεσε ότι «δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν, αλλά, ζητεί να επιδεικνύεται σεβασμός στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι».

Σχολιαστές εκτιμούν ότι η νέα σύγκρουση μπορεί να θεωρηθεί «φυσική συνέπεια» της διαδήλωσης του Cgil το περασμένο Σάββατο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, με αίτημα να μην καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, σε περίπτωση απόλυσης χωρίς εύλογη αιτία.

Προχθές, μετά τη συνάντηση υπουργών του με τα συνδικάτα, ο Ρέντσι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικού διαλόγου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση συναντά και συνδιαλέγεται με όλους, αλλά δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί με τα συνδικάτα το περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή