Νέες κυρώσεις ση Συρία από την Ελβετία

Ακολουθώντας τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις αρχές Μαΐου από την ΕΕ, η Ελβετία επέβαλε εκ νέου κυρώσεις κατά της Συρίας μεταξύ των οποίων το..
1'

Ακολουθώντας τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις αρχές Μαΐου από την ΕΕ, η Ελβετία επέβαλε εκ νέου κυρώσεις κατά της Συρίας μεταξύ των οποίων το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων 13 προσωπικοτήτων του καθεστώτος της Δαμασκού, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ελβετικές αρχές.

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν εμπάργκο σε στρατιωτικά υλικά και σε υλικά ή εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική άσκηση πιέσεων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Οικονομίας.

Οι οικονομικές κυρώσεις αφορούν τον Άλι Μαμλούκ, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας, τον Μοχάμαντ Ιμπραήμ αλ-Σάαρ, υπουργό Εσωτερικών, τον Μοχάμαντ Μπιμπ Ζεϊτούν επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας και άλλους «για την εμπλοκή τους στην καταστολή των διαδηλώσεων».

Οικονομικές κυρώσεις επιβλήθηκαν και κατά του Μάχερ αλ-Άσαντ, επικεφαλής της 4ης στρατιωτικής μεραρχίας, που η Ελβετία θεωρεί τον ισχυρό άνδρα της ρεπουμπλικανικής φρουράς και κύριο εμπνευστή της καταστολής των διαδηλώσεων.

Το όνομα του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 13 προσωπικοτήτων.