ΗΠΑ: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η επίθεση στη Sony

Ως σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας αντιμετωπίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι την επίθεση από χάκερς που δέχθηκε η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία μάλιστα προστίθεται ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει τις επιλογές για μια πιθανή απάντηση.

ΗΠΑ: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η επίθεση στη Sony
1'

Υπενθυμίζεται ότι χάκερς είχαν προειδοποιήσει την κινηματογραφική εταιρεία ότι θα προχωρούσαν σε κυβερνοεπιθέσεις εάν δεν ακύρωνε την προβολή της ταινίας «Interview», μιας κωμωδίας, η οποία αφηγείται την ιστορία δύο Αμερικανών που έχουν προσληφθεί από την CIA, με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν. Ως εκ τούτου, η Sony ακύρωσε μάλιστα τη διανομή της ταινίας για την προγραμματισμένη προβολή της την 25η Δεκεμβρίου.

«Αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα εθνικής ασφάλειας θεωρούν ότι η επίθεση διαπράχθηκε από επαγγελματίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν υπεύθυνη για την επίθεση είναι η Βόρεια Κορέα. Επιβεβαίωσε πάντως πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση…

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή