Δημιουργήθηκε κίνημα που θα εμποδίσει την «δικτατορία»
"Ανακοινώνω από εδώ ότι ξεκινούμε το κίνημα του λαού των πολιτών" είπε ο Μαρζούκι μιλώντας από το μπαλκόνι των γραφείων του σε συγκεντρωμένους υποστηρικτές του, χωρίς να διευκρινίσει εάν το "κίνημα" αυτό θα έχει τη μορφή πολιτικού κόμματος.
Τέσσερα χρόνια μετά την επανάσταση που ανέτρεψε τη δικτατορία του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι "βρισκόμαστε ξανά σε ένα σταυροδρόμι", συνέχισε. Το κίνημα αυτό "στοχεύει κατ' αρχάς να αποτρέψει την επιστροφή στη δικτατορία, διότι δυστυχώς μεταξύ αυτών των ανθρώπων υπάρχουν εξτρεμιστές που θέλουν να οδηγήσουν την Τυνησία πίσω στο παρελθόν και αυτό μπορεί να συνιστά κίνδυνο για τη σταθερότητα της χώρας", πρόσθεσε.
Ο Μαρζούκι ηττήθηκε την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του επιχείρησε να εμφανιστεί ως προασπιστής των ελευθεριών και εγγυητής της επανάστασης απέναντι σε έναν πρώην πρωθυπουργό που είχε υπηρετήσει το καθεστώς του πρώτου προέδρου της Τυνησίας Χαμπίμπ Μπουργκίμπα και του διαδόχου του, του Μπεν Άλι.
"Ούτε το βρόμικο χρήμα, ούτε τα προκατειλημμένα μέσα ενημέρωσης μπορούν να αλλάξουν το ρου της ιστορίας", υπογράμμισε ο Μαρζούκι ενώ οι υποστηρικτές του φώναζαν ρυθμικά: "Ο λαός θέλει μια νέα επανάσταση".
"Οργανωθείτε ειρηνικά, δημοκρατικά, για να γίνετε η δύναμη που θα απωθήσει τη δικτατορία... που θα την τρομάξει και θα την εμποδίσει να διεισδύσει και να επιστρέψει από το παράθυρο ενώ την βγάλαμε από την πόρτα" κατέληξε.
Ο Μαρζούκι έχει παραδεχτεί ότι οι προεδρικές εκλογές ήταν "ελεύθερες" αλλά υποστηρίζει ότι σημειώθηκαν "πολλές παρατυπίες". Παρ' όλ' αυτά, έχει ζητήσει από τους οπαδούς του να διαφυλάξουν την "εθνική ενότητα" και την "κοινωνική ειρήνη".