Ανακάλυψαν πυραμίδες της Αιγύπτου από το διάστημα

Δεκαεπτά χαμένες πυραμίδες της Αιγύπτου ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο έρευνας μέσω δορυφόρων που πραγματοποίησε ομάδα Αιγύπτιων αρχαιολόγων...
1'

Δεκαεπτά χαμένες πυραμίδες της Αιγύπτου ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο έρευνας μέσω δορυφόρων που πραγματοποίησε ομάδα Αιγύπτιων αρχαιολόγων. Περισσότεροι από 3.000 τάφοι και 3.000 αρχαίες κατασκευές εντοπίστηκαν μέσω υπέρυθρων οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν κτίρια που έχουν καλυφθεί από την άμμο με το πέρασμα του χρόνου.


«Η ανασκαφή μια πυραμίδας είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου», δήλωσε η καθηγήτρια Σάρα Παράκ. Η ίδια αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας της ΝΑΣΑ, που ανέλυσε εικόνες από δορυφόρους σε 700 χιλιομέτρων από τη Γη και χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες, εντόπισε κτίρια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνειά της.


Η αρχαιολόγος εκτιμά ότι υπάρχουν περαιτέρω αρχαιότητες που δεν έχουν ανακαλυφθεί. «Αυτές είναι απλώς περιοχές κοντά στην επιφάνεια της Γης. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες περαιτέρω περιοχές του Νείλου, που έχουν καλυφθεί από το βούρκο. Αυτή είναι μόνο η αρχή αυτού του είδους δουλειάς"» δήλωσε η Πάρακ.