ΗΠΑ:Στωική αντίδραση στο αίτημα για απόσυρση στρατιωτικών συμβούλων από το Πακιστάν

«Μη σημαντική αλλαγή» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του...

1'

«Μη σημαντική αλλαγή» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντέϊβ Λάπαν το αίτημα της κυβέρνησης του Πακιστάν να μειωθεί η δύναμη των Αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων, που βρίσκονται στο Πακιστανικό έδαφος για να εκπαιδεύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ασιατικής χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Λάπαν, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, είπε όιτ η Πακιστανική κυβέρνηση τις τελευταίες δέκα ημέρες ενημέρωσε τις ΗΠΑ, ότι κάποιοι από τος στρατιωτικούς συμβούλους που βρίσκονται στο έδαφός του δεν είναι πλέον αναγκαίοι και συνεπώς θα ήταν καλύτερα η Αμερικανική κυβέρνηση να τους αποτραβήξει πίσω.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου η απάντηση του Λευκού Οίκου στο Πακιστανικό αίτημα ήταν «πολύ καλά, σας ευχαριστούμε πολύ», με δοδομένο ότι ήδη είναι αρκετα περιορισμένη η παρουσία στρατιωτικών συμβούλων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω εξέλιξη είναι συνέπεια της αμοιβαίας δυσπιστίας ανάμεσα στις δύο χώρες η οποία κορυφώνθηκε μετά την αμερικανική επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο έδαφος του Πακιστάν εν αγνοία των αρχών της χώρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή