Ολάντ: Δεν φοβόμαστε, είμαστε ελεύθεροι

Μπορεί για την ώρα να τις «αντιμετώπισε», ωστόσο «η Γαλλία δεν έχει τελειώσει με τις απειλές εναντίον της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος που απηύθυνε, με αφορμή το τριήμερο τρόμου που βίωσε η χώρα και τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 17 άτομα.
Ολάντ: Δεν φοβόμαστε, είμαστε ελεύθεροι
1'

«Η Γαλλία, αν και έχει πλήρη επίγνωση ότι (τις) αντιμετώπισε, ακόμα και αν γνωρίζει ότι μπορεί να (τις) διαχειριστεί με τις δυνάμεις ασφαλείας, με άνδρες και γυναίκες που διαθέτουν τόλμη και γενναιότητα, δεν έχει τελειώσει με τις απειλές των οποίων έχει γίνει στόχος. Θέλω να απευθύνω σε εσάς έκκληση για επαγρύπνηση, για ενότητα και για κινητοποίηση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι έχουν σκοτωθεί 4 όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο όπου εκτυλίχθηκε η ομηρία στο ανατολικό Παρίσι, τονίζοντας ότι η χώρα θα διατηρήσει «ανυποχώρητη» στάση απέναντι στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.
«Πρόκειται πράγματι για μία απεχθή αντισημιτική ενέργεια που διαπράχθηκε», τόνισε για την ομηρία στο σούπερ μάρκετ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους επιβεβαίωσε ακόμα ότι θα συμμετάσχει την Κυριακή (11/1) στη «δημοκρατική πορεία» που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στη μνήμη των θυμάτων από τις επιθέσεις που διέπραξαν τρεις τζιχαντιστές τις τελευταίες ημέρες…

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή