Το «προφίλ» των στρατολογημένων στις εξτρεμιστικές οργανώσεις
Υπεράνω κάθε υποψίας είναι -σε πολλές περιπτώσεις- οι στρατολογημένοι των εξτρεμιστικών οργανώσεων.
Της Μαρίας Γιαχνάκη
Τα μέλη των εξτρεμιστικών οργανώσεων είτε δραστηριοποιούνται σε εμπόλεμη ζώνη είτε σε χώρες με ανακατατάξεις. Σε άλλες περιπτώσεις, αποστέλλονται σε «εχθρικές» περιοχές, δηλαδή σε χώρες οι οποίες προσβάλουν την θρησκεία τους, σε χώρες των οποίων η μεταναστευτική τους πολιτική τους δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα ή σε εκείνες οι οποίες με τις αποφάσεις τους και τις δραστηριότητές τους παρεμβαίνουν στρατιωτικά στα εδάφη τους, όπως είναι η Ευρώπη ή η Αμερική.
Δεν είναι ευάλωτοι ούτε εύθραυστοι, αντιθέτως είναι αδίστακτοι σε ό,τι έχει σχέση με την συμπεριφορά αλλόθρησκων απέναντι στα Ιερά Σύμβολά τους.
Κινούνται με στρατηγική
Τα μέλη των εξτρεμιστικών οργανώσεων έχουν στρατηγική και είναι επαγγελματίες στον τρόπο με τον οποίο κινούνται . Βάζουν στόχους τους οποίους μελετούν προσεκτικά όταν βρίσκονται σε συγκροτημένες κοινωνίες.
Οι άνθρωποι αυτοί, πριν χτυπήσουν κυκλοφορούν ανάμεσα μας …
Ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες με πτυχία και θέσεις κοινωνικές.
Οι περισσότεροι στρατολογημένοι ή και εκπαιδευτές ακόμη που στέλνονται σε χώρες εκτός της περιφέρειας που είναι η βάση τους , είναι άτομα υπεράνω κάθε υποψίας.
Όμως πάντα υπάρχουν και μέλη, όπως ενδεχομένως ήταν οι δράστες του χτυπήματος στο Παρίσι, τα οποία έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν .
Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι κυκλοφορούν με ευρωπαϊκά διαβατήρια και έχουν άνεση να εισχωρούν παντού .
Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
Ακόμη και στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές από τις μουσουλμανικές κοινότητες, έχουν καταφθάσει μέλη των Τζιχαντιστών νόμιμα και όχι με λαθραίο τρόπο, τα οποία είναι υπεράνω υποψίας.
Έχουν κανονικό ευρωπαϊκό διαβατήριο, έχουν κάνει σπουδές σε διάσημα πανεπιστήμια, μεταπτυχιακά και σημαντική καριέρα.
Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό ήρθαν από την Αγγλία στην Ελλάδα πτυχιούχοι αγγλικών πανεπιστημίων μουσουλμανικής καταγωγής, με εξτρεμιστική φιλοσοφία.
«Εκπαιδεύονται στα στρατόπεδα της Μέσης Ανατολής»
«Χτυπούν τους αλλόθρησκους, χτυπούν όσους προσβάλουν την θρησκεία τους , σκοτώνουν στο όνομα της θρησκείας τους»: Αυτές είναι οι τρεις χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι αξιωματικοί της αστυνομίας όταν εκπαιδεύουν σε ειδικά τμήματα τους αστυνομικούς για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη φυσιογνωμία των μελών των οργανώσεων αυτών.
«Εκπαιδεύονται στα στρατόπεδα της Μέσης ανατολής ! Μέσα σε ευρωπαϊκές πόλεις έχουν αρχηγεία κι έχουν πρόσβαση παντού ! Γνωρίζουν πολύ καλά τον στόχο τους αφού τον έχουν μελετήσει πριν».
Οι νεαροί που εκπαιδεύονται δίπλα στους «πατεράδες» των οργανώσεων αυτών είναι δυο διαφορετικών κατηγοριών: είτε δεν έχουν μόρφωση και γνωρίζουν το νόμο του δυνατού, είτε είναι νεαροί υψηλής κατάρτισης, οι οποίοι στη συνέχεια ….μεταλλάσσονται ακολουθώντας πιστά τις εντολές της οργάνωσης που εντάσσονται.
Το τελευταίο διάστημα, έκανε την εμφάνισή της και μια τρίτη ομάδα νεαρών με μεγάλη καταπίεση από την καθημερινότητα.
Το κοινό τους χαρακτηριστικό όμως είναι η πίστη ότι η προσβολή των Ιερών Συμβόλων ζητά «αιματοβαμμένη τιμωρία.»
Μισούν τους δημοσιογράφους τους οποίους θεωρούν πιόνια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με συμφέροντα. Ωστόσο, θέλουν να τους χρησιμοποιούν ως «δούρειους ίππους» για να κάνουν γνωστές τις επιθυμίες τους και τα μηνύματά τους στον έξω κόσμο. Μάλιστα, θεωρούν ότι μόνο έτσι βρίσκει δίοδο ο λόγος τους, γι αυτό προχωρούν και σε απαγωγές.
Σε πρόσφατη επαφή και συνάντηση της υπογράφουσας, για καθαρά δημοσιογραφικούς λόγους , με μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή έγινε σαφές ότι τα χτυπήματα που προκαλούν, θεωρούνται από εκείνους ως «απαντήσεις στην διεθνή τρομοκρατία κυβερνήσεων Ευρωπαϊκών χωρών και στον τρόπο με τον οποίο η Αμερική χειρίζεται τις χώρες της Μέσης Ανατολής».
Το ίδιο είχαν αναφέρει σε συνεντεύξεις στο παρελθόν ηγέτες και επιχειρησιακά μέλη οργανώσεων αυτών . Κάποιοι από αυτούς σήμερα έχουν δολοφονηθεί και κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι την πολιτική τους που προκαλεί τον τρόμο .
«Οι φανατικοί δεν καταλαβαίνουν από τέχνη»
Η Γαλλία είναι μια χώρα που έχει πολλάκις αναφερθεί αρνητικά σε θέματα του Ισλάμ ενώ η καλλιτεχνική ματιά και η συγγραφή έχει σατιρίσει θέματα που αφορούν στο Ισλάμ.
«Οι φανατικοί Ισλαμιστές δεν καταλαβαίνουν από τέχνη ούτε από “ποιητική αδεία”» τονίζουν αξιωματούχοι που ασχολούνται κυρίως με την δραστηριότητα και το προφίλ εξτρεμιστικών οργανώσεων.
Διαβάστε επίσης:
Γιατί η αλ Κάιντα «έσβησε» τη Μέρκελ από το βίντεο για την επίθεση στο Charlie Hebdo;
Charlie Hebdo: Τα νέα καυστικά σκίτσα της εφημερίδας (photos)
Europol: Πανευρωπαϊκός συναγερμός για επτά τζιχαντιστές