Παντρεμένη με Νορβηγό τζιχαντιστή η καμικάζι της Κωνσταντινούπολης

Η καμικάζι από το Νταγκεστάν που πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στη κεντρική διεύθυνση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη στις 6 Ιανουαρίου, ήταν παντρεμένη με Νορβηγό τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους.

Παντρεμένη με Νορβηγό τζιχαντιστή η καμικάζι της Κωνσταντινούπολης
1'

Η Hurriyet αναφέρει ότι η Ντιάνα Ραμάζοβα, η καμικάζι της Κωνσταντινούπολης, είχε ζήσει στο παρελθόν στη Συρία με το σύζυγό της πριν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας και υλοποιήσει το σχέδιο της, σκορπώντας το θάνατο και τον τρόμο.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η γυναίκα είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ακολουθώντας την ιδεολογία Γουαχάμπι, ενώ λέγεται πως γνώρισε τον σύζυγό της, Αμπού Αλουεβίτσι Εντελμπίεβ, μέσω Διαδικτύου.

Ο άνδρας της έχασε τη ζωή του στη Συρία τον Δεκέμβριο του 2014, λίγους μήνες μετά το γάμο του ζευγαριού, κατά τη διάρκεια μαχών με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ραμάζοβα τον Μάιο του 2014 εισήλθε στην Τουρκία με τουριστική βίζα, ενώ έζησε στην Κωνσταντινούπολη τρεις μήνες πριν την επίθεσή της στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως αναφέρουν πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και της Νορβηγίας, η γυναίκα έφερε το όνομα «Σουμέιρα» και «Ίντρις» όσο βρισκόταν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη σορό της Ραμάζοβα, προέκυψε ότι ήταν έγκυος δύο μηνών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή