Ισπανία: Το Podemos κύρια αντιπολιτευτική δύναμη

Το Podemos μπορεί να αντικαταστήσει στην Ισπανία τους σοσιαλιστές ως κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης , δήλωσε ο ηγέτης του Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξή του στην Ελ Παΐς.

Ισπανία: Το Podemos κύρια αντιπολιτευτική δύναμη
1'

Όπως δήλωσε «το σενάριο που αρχίζει να δημιουργείται για τις γενικές εκλογές δείχνει ότι θα υπάρχουν δύο επιλογές: να συνεχίσουμε με το PP (το δεξιό Λαϊκό Κόμμα) ή να επιλέξουμε την πολιτική αλλαγή που ενσαρκώνεται από το Podemos».

Το Podemos, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014 έχει εκλέξει πέντε βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχει μάλιστα κατορθώσει να ανέβει στις δημοσκοπήσεις, περνώντας μπροστά από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) και καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση ακριβώς πίσω από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.

Χαμένο, χαρακτήρισε ο Ιγκλέσιας τον αρχηγό του PSOE Πέδρο Σάντσεθ, χωρίς όμως να απορρίπτει μια συμμαχία με το σοσιαλιστικό κόμμα αν, όπως είπε, αυτό πραγματοποιήσει μια στροφή 180 μοιρών, παραδεχθεί πως έκανε λάθος, πως οι πολιτικές της λιτότητας ήταν ένα σφάλμα και αν αποδεχθεί πως στη χώρα αυτή μπορούμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο επικεφαλής του Podemos παραδέχθηκε πως δύο σημεία του προγράμματός του, η συνταξιοδότηση στην ηλικία των 60 ετών και η εξασφάλιση του εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος, δεν μπορεί να εφαρμοσθούν από τη μια μέρα στην άλλη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή