Ιαπωνία: «Κατάπτυστες οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους»

«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε το νέο απειλητικό βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος όπου εμφανίζεται ο δεύτερος Ιάπωνας όμηρος, Κέντζι Γκότο να κρατά μια φωτογραφία του ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ Κασασμπέχ, επίσης ομήρου του Ισλαμικού Κράτους.
Ιαπωνία: «Κατάπτυστες οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους»
1'

Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν και τους δυο μέσα σε 24 ώρες. «Αυτές οι απειλές είναι κατάπτυστες», είπε στους δημοσιογράφους ο Σίνζο Άμπε προσθέτοντας: «Νιώθω βαθιά αγανάκτηση. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ζήτησα από τους υπουργούς να ενεργήσουν με ενιαίο τρόπο για να απελευθερωθεί ο Γκότο» ο Ιάπωνας δημοσιογράφος ο οποίος κρατείται από τις τζιχαντιστές.

Ο Άμπε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι νιώθει μεγάλη οργή για το νέο βίντεο και τόνισε ότι η Ιαπωνία καλεί την Ιορδανία να συνεργαστούν για τη γρήγορη απελευθέρωση των ομήρων.

Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή να δηλώνει ότι ο Γκότο και ο Ιορδανός πιλότος θα εκτελεστούν σε λιγότερο από 24 ώρες εκτός αν η Ιορδανία απελευθερώσει τη γυναίκα καμικάζι Σάιντα αλ Ρισαουί. Η γυναίκα αυτή έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην Ιορδανία

Η ιαπωνική κυβέρνηση όπως επίσης είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο και συνεργάζεται στενά με την ιορδανική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή