Συνέντευξη με την Χαγιάτ Μπουμεντιέν δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος

Περιοδικό το οποίο διευθύνεται από το Ισλαμικό Κράτος δημοσιεύει συνέντευξη της Χαγιάτ Μπουμεντιέν, συντρόφου του Αμεντί Κουλιμαπλί, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο σε σούπερμαρκετ στο Παρίσι τον προηγούμενο μήνα.
Συνέντευξη με την Χαγιάτ Μπουμεντιέν δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος
1'

Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο ισχυρισμό ότι η καταζητούμενη βρίσκεται εντός της επικράτειας του Ισλαμικού Κράτους, σε εδάφη που ελέγχει η οργάνωση σε Συρία και το Ιράκ.

Οι αρχές της Γαλλίας, έπειτα από τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερμαρκετ στο Παρίσι, αναζητούν την 26χρονη, η οποία έχει χαρακτηριστεί «οπλισμένη και επικίνδυνη».

Τούρκοι αξιωματούχοι, δήλωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι η Μπουμεντιέν βρισκόταν στην Τουρκία πέντε μέρες πριν τις πολύνεκρες επιθέσεις και πέρασε στη Συρία στις 8 Ιανουαρίου.

Σε έκδοση του διαδικτυακού περιοδικού Νταρ αλ-Ισλάμ, το οποίο διευθύνεται από το Ισλαμικό Κράτος, δημοσιεύεται ένα θέμα σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι και περιλαμβάνει τη συνέντευξη μιας γυναίκας, η οποία υποστηρίζει ότι ήταν η σύζυγος του Κουλιμπαλί, αν και το όνομά της δεν αναφέρεται.

Η αυθεντικότητα πάντως της συνέντευξης δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει το πρακτορείο AP, καθώς δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες της Μπουμεντιέν.

Για το πώς αισθάνεται στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους, η γυναίκα απαντά ότι δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Καλεί μάλιστα τις γυναίκες να κάνουν «εύκολη τη ζωή των συζύγων τους», ενώ κάνει αρκετές αναφορές στο Κοράνι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή