Πακιστάν: Άδειες οπλοφορίας στους δημοσιογράφους

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρέχμαν Μάλικ, ανακοίνωσε...
1'

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Ρέχμαν Μάλικ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να οπλοφορούν στο εξής, μετά τη δολοφονία του Πακιστανού δημοσιογράφου, που ήταν ανταποκριτής ενός ιταλικού πρακτορείου.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι εγκρίθηκε σχετική εντολή για να επιτραπεί στους δημοσιογράφους να φέρουν μικρά όπλα μαζί τους για λόγους αυτοάμυνας, ενώ εκπρόσωπος του υπουργού συμπλήρωσε ότι θα δοθούν άδειες οπλοφορίας.

Αντιδρώντας στην ενέργεια αυτή ο Άφζαλ Μπατ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Δημοσιογράφων του Πακιστάν, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να έχει την ευθύνη για την προστασία μας» και σημείωσε ότι «είμαστε δημοσιογράφοι, όχι στρατιώτες».

Η πακιστανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να οπλοφορούν έπειτα από μια αύξηση στις επιθέσεις εναντίον τους. Η άδεια ωστόσο δόθηκε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε στο δημοσιογραφικό κόσμο ο φόνος του Σάγεντ Σαλίμ Σαχζάντ, η σορός του οποίου βρέθηκε χθες στην όχθη καναλιού στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ και έφερε τραύμα από σφαίρα και σημάδια βασανιστηρίων.