Συνάντηση Ρέντσι – Πούτιν τον Μάρτιο

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, στις αρχές Μαρτίου θα μεταβεί στη Μόσχα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συνάντηση Ρέντσι – Πούτιν τον Μάρτιο
1'

«Καταβάλλεται μια προσπάθεια, το σημαντικό είναι να σταλεί το μήνυμα ότι στην παρτίδα που παίζεται με τη Λιβύη, ο ΟΗΕ πρέπει να παίξει έναν ρόλο και η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος (του Συμβουλίου Ασφαλείας)...», δήλωσε ο Ρέντσι στη δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI.

«Θέλω επίσης να στείλω ένα μήνυμα: αν η Ρωσία επιστρέψει στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, όλοι θα είμαστε πιο ήσυχοι», αλλά γι αυτό «είναι σαφές ότι ο Πούτιν πρέπει να απομακρυνθεί από την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο Ματέο Ρέντσι που γιορτάζει σήμερα τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην πρωθυπουργία -ορκίστηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2014 - δήλωσε ανήσυχος με την κατάσταση στη Λιβύη ασκώντας πίεση στη διεθνή κοινότητα να εξετάσει κατά προτεραιότητα την κρίση στην αφρικανική χώρα. «Θέλω η διεθνής κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι η Μεσόγειος συνιστά θέμα στρατηγικής σημασίας για τα επόμενα 30 χρόνια».

Όταν ρωτήθηκε γι αυτή την πρώτη χρονιά της θητείας του, ο Ρέντσι είπε ότι του μένουν ακόμη «πολλά να κάνει για να σταθεί ξανά στα πόδια της η Ιταλία. Μένουν ακόμη τρία χρόνια. Είμαστε στο μισό του πρώτου ημιχρόνου».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή