Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Ρέντσι

Με 352 θετικές ψήφους, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι κέρδισε την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει από την ιταλική βουλή, ενώ 207 βουλευτές εκφράστηκαν αρνητικά και ένας επέλεξε την αποχή.
Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Ρέντσι
1'

Αρκετά ιστορικά στελέχη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, όπως ο πρώην γραμματέας του, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

«Μετά την απόφασή αυτή του Ρέντσι να συνδέσει την έγκριση του εκλογικού νόμου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση που θα τον διαδεχθεί θα είναι χειρότερη από την δική του», δήλωσε ο Μπερσάνι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί, αύριο το πρωί και το απόγευμα οι βουλευτές πρόκειται να κληθούν να δώσουν άλλες δυο ψήφους εμπιστοσύνης, ενώ για τη Δευτέρα έχει ορισθεί η τελική ψηφοφορία, με την οριστική έγκριση της εκλογικής μεταρρύθμισης.

«Δεν είμαστε αλαζονικοί και φαντασμένοι, κάνουμε μόνο το χρέος μας», δήλωσε ο Ρέντσι, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Μένει να διαπιστωθεί ποια θα είναι τα επακόλουθα της έντονης αντιπαράθεσης που προκάλεσε στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος η απόφαση του Ματέο Ρέντσι να επισπεύσει πάση θυσία την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή