Βρετανία: Eκστρατεία του Ράσελ Μπραντ υπέρ των Εργατικών

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαϊου, ο ηθοποιός και ακτιβιστής Ράσελ Μπραντ παρότρυνε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν το Εργατικό Κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ, αν και μέχρι πρότινος τους ενθάρρυνε να απόσχουν από τις εκλογές.

Βρετανία: Eκστρατεία του Ράσελ Μπραντ υπέρ των Εργατικών
1'

«Πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να θέσουμε τέλος στον κίνδυνο του Συντηρητικού Κόμματος», είπε ο Μπραντ σε ένα βίντεο που έστειλε στους 9,61 «ακολούθους» του στο Twitter.

«Πρέπει να ψηφίσετε τους Εργατικούς, πρέπει να εκδιώξετε το Συντηρητικό Κόμμα από την εξουσία», τόνισε.

Ωστόσο ο Μπραντ αποσαφήνισε ότι η έκκληση του αυτή δεν αφορά τη Σκωτία, όπου οι εθνικιστές του SNP φαίνεται ότι έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να κερδίσουν τις περισσότερες έδρες εις βάρος των Εργατικών. Ο ηθοποιός εξαίρεσε επίσης την περιφέρεια του Μπράιτον, όπου θα ήθελε να επανεκλεγεί η μοναδική βουλευτής των Πρασίνων, η Καρολάιν Λούκας.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσα να προσάψω στον Εντ Μίλιμπαντ (...) όμως πιστεύω ότι αυτός ο τύπος θα μας ακούσει», πρόσθεσε ο αυτοαποκαλούμενος «αντικαπιταλιστής» ακτιβιστής.

Ο Μπραντ, που στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «η ψήφος δεν χρησιμεύει σε τίποτα», παραδέχτηκε ότι άλλαξε άποψη για το θέμα αφού ενεπλάκη και ο ίδιος στην προεκλογική εκστρατεία, κυρίως παίρνοντας συνεντεύξεις από διάφορους υποψηφίους.

«Ξέρω ότι ήμουν ο 'Κύριος Δεν Ψηφίζει' αλλά δεν γίνεται να ενδιαφερόμαστε για την πολιτική μόνο κάθε πέντε χρόνια. Η δημοκρατία είναι μια καθημερινή υπόθεση», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή