Κολομβία: Κατασχέθηκε η «περιουσία» βαρόνου ναρκωτικών

Είκοσι εννιά εκατομμύρια δολάρια και δεκαεπτά εκατομμύρια ευρώ ανακάλυψε στη δυτική Μπαγκότα η αστυνομία της Κολομβίας...
1'

Είκοσι εννιά εκατομμύρια δολάρια και δεκαεπτά εκατομμύρια ευρώ ανακάλυψε στη δυτική Μπαγκότα η αστυνομία της Κολομβίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, τα χρήματα ανήκουν σε έναν από τους πλέον καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών, τον Ντανιέλ «Ελ Λόκο» Μπαρέρα.


"Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της χώρας που προέρχεται από λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κατασχέθηκε", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν είκοσι άτομα, τα τρία από τα οποία καταζητούνται στις ΗΠΑ.


Ο επικεφαλής της κολομβιανής αστυνομίας, στρατηγός Όσκαρ Ναράνιο τόνισε πως η επιχείρηση αυτή αποτελεί πλήγμα στην οικονομική υποδομή του δικτύου διακίνησης κοκαΐνης που τροφοδοτεί το Μεξικό και την Ευρώπη.

Τα χρήματα παραδόθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας.


Ο Μπαρέρα είναι ένας από τους έξι λαθρεμπόρους ναρκωτικών που καταζητείται στην Κολομβία. Η αστυνομία προσφέρει αμοιβή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψή του.