Καθολική εκκλησία: Να εργαστούμε όλοι για δίκαιη ειρήνη στη Βοσνία

Στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να εργαστεί για να επιτευχθεί δίκαιη ειρήνη, όπως ζήτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Σαράγεβο, ο Πάπας Φραγκίσκος, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα, καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτς, μετά από τη συνεδρίαση της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων που έγινε στη Μπάνια Λούκα.
1'

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο η επίσκεψη του Πάπα, στις 6 Ιουνίου, συνέβαλε στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της χώρας, ο καρδινάλιος Πούλιτς είπε ότι εκείνη την ημέρα κυριάρχησε μια εξαιρετικά θετική ατμόσφαιρα.
Ακριβώς αυτή είναι η πυξίδα της Εκκλησίας και της κοινωνίας: οικοδομήστε ειρήνη. Η ειρήνη οικοδομείται πάνω στη δικαιοσύνη. Αυτή είναι ο οδηγός όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά και για την κοινωνία και τους πολιτικούς ανέφερε ο καρδινάλιος Πούλιτς, ο οποίος εξήρε τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα ΜΜΕ, στη μετάδοση του μηνύματος του Πάπα για την οικοδόμηση της ειρήνης στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη “η οποία έχει πληγεί τόσο πολύ και στην οποία επικρατούν εντάσεις”.
Ο καρδινάλιος Πούλιτς ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει μονογραφία ως μαρτυρία από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βοσνία.

Σχετικές ειδήσεις