Ο πρώτος αμερικανικός χρηματοοικονομικός οργανισμός που αποκτά σχέση με την Κούβα

Η Stonegate, μια μικρή εμπορική τράπεζα η οποία εδρεύει στη Φλόριντα, έγινε ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που αποκατέστησε σχέσεις με τράπεζα της Κούβας, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνσή της.

Ο πρώτος αμερικανικός χρηματοοικονομικός οργανισμός που αποκτά σχέση με την Κούβα
1'

«Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας. Η δυνατότητα εύκολης μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των δύο χωρών θα αυξήσει το εμπόριο και θα ωφελήσει τις αμερικάνικες εταιρείες που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Σελέσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην εφημερίδα Miami Herald.

Η συμφωνία υπεγράφη με την Banco Internacional de Comercio (BICSA) της Κούβας στην Αβάνα την Τρίτη, ενώ την 20ή Μαΐου, η Stonegate άνοιξε ένα λογαριασμό για την κουβανέζικη κυβέρνηση, συνεισφέροντας έτσι στο «ξεπάγωμα» των σχέσεων των δύο χωρών.

Η BICSA ιδρύθηκε το 1993, κυρίως για να πραγματοποιεί διεθνείς συναλλαγές, ενώ διατηρεί σχέσεις με περισσότερες από 600 ανταποκρίτριες τράπεζες παγκοσμίως.

Από την πλευρά της, η τράπεζα Stonegate παρέχει ένα ευρύ φάσμα οικονομικών υπηρεσιών με 21 υποκαταστήματα στη νότια και δυτική Φλόριντα. Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας, διαθέτει 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 1,93 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την περασμένη Δευτέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κούβα αποκατέστησαν επίσημα τις διπλωματικές τους σχέσεις με την επαναλειτουργία των πρεσβειών τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή