Βομβιστική επίθεση στην Κολομβία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, από ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με εκρηκτικά στην πόλη Ποπαγιάν της Κολομβίας. Ωστόσο οι αρχές...
1'

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, από ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με εκρηκτικά στην πόλη Ποπαγιάν της Κολομβίας. Ωστόσο οι αρχές εκτίμησαν ότι αποφεύχθηκε μια «μεγάλη καταστροφή», αφού η αστυνομία αναχαίτισε το όχημα πριν φθάσει στον πιθανολογούμενο στόχο του--την κεντρική πλατεία, όπου υποστηρικτές μιας ποδοσφαιρικής ομάδας πανηγύριζαν.


Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε μια συνοικία, πριν φθάσει στο κέντρο καθώς έλαβαν προηγουμένως μία προειδοποίηση. Ότανυποπτεύθηκαν ότι το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο υποχρέωσαν τον οδηγό να βγει και προειδοποίησαν τους διερχόμενους να απομακρυνθούν πριν εκραγεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Στο αυτοκίνητο είχαν τοποθετηθεί 70 κιλά εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν επτά λεπτά μετά την ακινητοποίησή του από τους αστυνομικούς. Ο οδηγός, που συνελήφθη, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι ανήκει στον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN), σύμφωνα με τον Ορλάνδο Πινέδα, αξιωματικό της αστυνομίας, που εκτίμησε ότι η επίθεση ενδεχομένως αποτελεί αντίποινα για επιχειρήσεις δίωξης της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.