Σεξιστικό παραλήρημα Τούρκου αντιπροέδρου σε βουλευτή: «Ως γυναίκα να σιωπάσει»

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία με τη σεξιστική συμπεριφορά του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης: Απαίτησε από βουλευτίνα της αντιπολίτευσης που προσπάθησε να πάρει το λόγο «να σωπάσει, ως γυναίκα»!
Σεξιστικό παραλήρημα Τούρκου αντιπροέδρου σε βουλευτή: «Ως γυναίκα να σιωπάσει»
1'

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης στην Άγκυρα με επίκεντρο «τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» που κήρυξε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς βρισκόταν στο βήμα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η δικηγόρος Νουρσέλ Αϊντογάν, τον διέκοπτε συνεχώς έως εκείνος να χάσει την υπομονή του και να της φωνάξει: «Κυρία, καθίστε ήσυχα. Ως γυναίκα, σιωπήστε!»

Οι δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μέσω της ετικέτας #BirkadinOlarakSusmayacagiz (Ως γυναίκες δεν θα σιωπήσουμε).

Το HDP απαίτησε από τον Αρίντς να ζητήσει συγγνώμη, εξασφαλίζοντας τη στήριξη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP, της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμης του κοινοβουλίου.

Ο Αρίντς είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας ανάλογης διαμάχης τον περασμένο χρόνο, όταν είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δημοσίως.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή