Νιγηρία: Νέα φονική επίθεση από βομβίστρια αυτοκτονίας

Το νήμα της ζωής τριών ατόμων έκοψε μια βομβίστρια αυτοκτονίας, η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, κοντά σε μια αγορά στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας.

Νιγηρία: Νέα φονική επίθεση από βομβίστρια αυτοκτονίας
2'

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, η οποία πάντως φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ενεργειών της Μπόκο Χαράμ που διεξάγει ανταρτοπόλεμο τα τελευταία έξι χρόνια, με στόχο τη δημιουργία ενός χαλιφάτου στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας.

Ένας πολιτοφύλακας ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν, όταν τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου, με στόχο τους φρουρούς στην είσοδο της αγοράς του Ραμίργκο.

Ο Ισιάκου Ντάουα, ένας κάτοικος ο οποίος βοήθησε να μεταφερθούν τα θύματα στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δύο οχήματα που χρησιμοποιούνταν ως περιπολικά, ενώ στο νοσοκομείο διακομίστηκαν τέσσερα πτώματα.

«Τρεις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένης της βομβίστριας-καμικάζι σκοτώθηκαν επιτόπου. Πτώματα και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο», ανέφερε ο Αρεντέμι Οπαντόκουμ, επικεφαλής της αστυνομίας στην πολιτεία Μπόρνο, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο του επεισοδίου, σε μήνυμά του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως η επίθεση σημειώθηκε χθες το πρωί στο χωριό Ραμίργκο, αλλά και ότι τα θύματα διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Ασκίρα/Ούμπα στην πολιτεία Μπόρνο, περίπου 250 χλμ. νότια της πόλης Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας που αποτελεί το επίκεντρο της δράσης των ισλαμιστών ανταρτών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του στρατού Σάνι Κουκασέκα Οσμάν επιβεβαίωσε την επίθεση, προσθέτοντας ότι η βομβίστρια είχε σκοπό να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στην αγορά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Οσμάν ανέφερε επίσης ότι τη βομβίστρια πλησίασε ένας πολιτοφύλακας, ενώ η βόμβα πυροδοτήθηκε ενώ της υπέβαλε ερωτήσεις.

Εξάλλου η Πολεμική Αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές στο δάσος Σαμπίσα, ένα από τα προπύργια της Μπόκο Χαράμ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή