Άγκυρα κατά BBC: Υποστηρίζει την τρομοκρατία

Με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία κατήγγειλε το BBC, επειδή άρθρο που «υποστηρίζει την τρομοκρατία», αναφερόμενη στο γεγονός ότι πήρε συνεντεύξεις από κούρδους μαχητές.
Άγκυρα κατά BBC: Υποστηρίζει την τρομοκρατία
1'

Στις 20 Αυγούστου, το BBC δημοσίευσε ένα άρθρο με συνεντεύξεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση η οποία στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, στο οποίο ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός χαρακτηρίζει το PKK "παίκτη-κλειδί στη μάχη εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος".

"Το να δίνεται τέτοια κάλυψη σε μία οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από πολλές χώρες, περιλαμβανομένων χωρών-μελών της ΕΕ, είναι μια ανοικτή υποστήριξη στην τρομοκρατία. Η εκπομπή αυτή επιχείρησε να παρουσιάσει αυτή την παράνομη οργάνωση ως να ήταν μια αθώα οργάνωση η οποία απλώς εμπλέκεται σε μάχη με μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση, με έναν τρόπο που ενθαρρύνει την ένταξη στις τάξεις του PKK ο οποίος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός με κανένα κριτήριο", αναφέρει η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή